Паре од концесије уложити у инфраструктуру

22

У наредна два месеца потписаћемо уговор са концесионаром београдског аеродрома „Никола Тесла” француском компанијом „Ванси ерпортс”, а од дана потписивања уговора, у року од шест месеци, треба да се заврши и финансијска конструкција за концесију, најавила је Зорана Михајловић министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

„Ако желимо да се аеродром развија инвестиције су неопходне. Да смо га оставили без концесије, са нивоом улагања од 49 милиона евра, колико је инвестирано у протекле четири године, требало би нам 60 година да достигнемо 732 милиона евра, колико је планирано улагање у аеродром у наредних 25 година”, рекла је Михајловићева обилазећи Контролу летења Србије и Црне Горе и новоизграђени Терминал 1 на аеродрому.

Инвестирање у аеродром, као тренутно најбрже растући аеродром у региону доноси добро Србији, каже она, и не само знање, већ и инвестиције, већи број путника и изградњу писте.

ЈАТ je имаo губитак од 76 милиона евра, десетак ваздухоплова, 26 дестинација и око 1.520 запослених, подсећа Михајловићева, а преноси Глас Балкана.

Данас, каже, „Ер Србија” остварује профит и има двадесетак авиона, 36 дестинација и запошљава око 2.600 људи.

Министарка је нагласила да неће бити отпуштања запослених на аеродрому на шта се, каже, већ обавезала француска компанија „Ванси”. Сва права и обавезе радника ићи ће из колективног уговора.

Директор Аеродрома „Никола Тесла” Саша Влаисављевић подсетио је да је 600 људи добило уговор за стално или на одређено време. Ту треба додати 340 људи из „Ер Србије” који су дошли и то је укупна бројка у једној години од око 1.000 људи. „Капацитет аеродрома пре само четири године не би могао да прими овогодишња 5,34 милиона путника. Дигли смо капацитет са пет на седам милиона путника. Профит аеродрома је пре само четири године био свега 125.000 евра, а профит на крају 2017. је између 28 и 29 милиона евра”, подсећа Влаисављевић уз напомену да је за четири године достигнут профит већи од 100 милиона евра и он износи, каже, као профит свих аеродрома у региону заједно.

Подигнути су, додаје, укупни приходи 45 одсто, број путника је каже, на крилима „Ер Србије” повећан 51 проценат, карго, роба и пошта повећани су 217 одсто за четири године, а вредност акција је, закључује, са 350 до 400 динара, на данашњи дан скочила на 1.720 динара.

Министарка Михајловић сматра да би новац од концесије могао да иде за развој инвестиција и враћање кредита.

„У буџет ће се слити 417 милиона евра, а на Влади Србије је да седне и да размишља како да тај новац на најбољи могући начин искористити. Мој став је да увек треба да иде за развој и инвестиције, а за то сам и да враћамо камате на кредите који су били неповољни и узети у неким претходним периодима”, каже Михајловићева.

Милан Ковачевић, консултант за инвестиције, замера влади што није унапред направила анализу где ће уложити паре.

– Не би било добро да новац буде употребљен за повећање пензија и

Извор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here