На робији 17 година

11

У Основном суду у Бијелом Пољу кривично веће судије Драгана Мрдака због кривичног дела бекство лица лишеног слободе на 37 месеци затвора у одсуству осудило је Ивана Вујовића (30) из Подгорице.

После тога, Вујовић је осуђен на јединствену казну од 17,6 година затвора за неколико почињених кривичних дела.

– У ту казну су му спојене ова и пресуда од 14,6 година колико је осуђен због убиства – казао је приликом образложења пресуде судија Мрдак.

Прочитајте још: Потрага за Вујовићевим јатацима

Вујовић је 24. децембра 2015. године на готово филсмки начин побегао из истражног затвора у Бијелом Пољу, где је пребачен из Спужа на одслужење казне због убиства суграђанина Радомира Савовића 2008. године.

Вујовић је после бекства једно време боравио у Београду где је у „Ђура бару“ у Венизелосовој улици хицем из пиштоља тешко ранио Дарка Булатовића (30), сина директора фудбалске Суперлиге Србије Владимира Булатовића. После тога је ухапшен у Немачкој у близини границе са Холандијом. Полиција Србије је расписала потерницу за њим, али ће због правоснажности пресуде за убиство бити изручен Црној Гори…

Прочитајте још: Затвореници „дужили“ пиштољ

Током суђења прегледан је аудио-видео извештај, који је изузет са сигурносних камера у просторијама дежурне службе затвора. На њему се види како Вујовић, који је због честих конфликата у затвору у Спужу пребачен у Бијело Поље, долази у просторије дежурне службе, где добија фиксни телефон и седа у фотељу из које разговара. Потом устаје, креће према вратима и вади пиштољ. Изводи чуваре из просторије, претећи им:

– Немој нешто да си покушао, избушићу вас, излази овамо.

Држећи их на нишану натерао је чуваре да изађу из дежуране, а затим их одвео до простора између управне зграде и истражног дела затвора, где их је присилио да уђу и затворио врата. Након тога се вратио до дежуране, притиснуо дугме и отворио улазна врата затвора, ушао у пријавницу и наслонио пиштољ на слепоочницу Кљајевића говорећи: „Пуцаћу, немој да си нешто покушао“.

ДАЉИНСКИ УПРАВЉАЧ

КАКО тврди Денис Зврка, што је документовано снимком, Вујовић је приликом бекства узео даљински управљач и отворио излазна врата и изгубио се у непознатом правцу.

– Претио је да ће непосредно напасти на живот и тело оштећених затворских чувара Петра Шуковића, Николе Конатара и Славише Кљајевића, који су пооле овога суспендовани а потом и остали без посла, а затвор у Бијелом Пољу стављен под непрекидни надзор.

Извор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here