Коментар: Душко

9

ДЕВЕТ година, након што је Подгорица направила сраман потез признавањем лажне државе Косово, премијер Душко Марковић – у то време шеф Агенције за националну безбедност, саопшти Албанцима недавно у Улцињу да је то био „храбар потез власти“, иако је против било 80 одсто грађана Црне Горе. Знао је, каже, да је то одлука за будућност! И ако ћемо право – јесте.

Пошто је Влада Мила Ђукановића признала „Косово“, Хашки суд је био задовољан, комшије са Апенинског полуострва закључали су у фиокама папире о дуванском шверцу и привремено „замрзли“ одговорност Ђукановића, Хрвати су зажмурили на „црногорску агресију“ деведесетих, плаћање ратне одштете због неких двеста крава, транзистора, шпорета, веш-машина… који су преко Конавала камионима дотерали у Црну Гору, да би се на крају прича завршила упловљавањем НАТО бродова у црногорске луке. Уместо покајања за чин који им Срби никада неће опростити, уследило је дељење плена и процват пљачке државне имовине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Опозиција: Марковићево писмо ОЕБС-у признање кризе у Црној Гори

Одлука мањине о признавању „Косова“ за Монтенегрине није издаја националних или народних интереса. Сада, у светлу најновијих дешавања на европској сцени, 80 одсто народа чека да Марковић и његово друштво похитају да признају Каталонију и донесу одлуку за будућност шпанског народа.

Занимљиво је да се у Црној Гори све врти око 80 процената, јер, рецимо, толико је било грађана против учлањења у НАТО, толико збори српским језиком, пише ћирилицом и верује у Српску православну цркву. Али џаба, кад мањинска већина повлачи „храбре потезе“. Ипак, ових 80 одсто што их помену премијер, чека дан када ће причу о лажној држави Косово одувати ветар преко Чакора, а неки нови људи опрати блатњаво лице Црне Горе повлачењем признања непостојеће државе.

Извор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here