На аеродрому у Лас Вегасу инсталирани су канте за дрогове

200

„Шта се дешава у Вегасу – остаје у Вегасу“. У складу са овим мотом градске власти 23. фебруара ове године су ставили 13 канти за смеће на најпрометнијим местима Међународног аеродрома Маккаран у Лас Вегасу, Невада. Ови канти веселог зеленог боја су дизајнирани за хитне одлагање марихуане, коју је путник заборавио да користи или избацити у граду.

Разлог за изградњу таквих „амнестираних“ канте заснован је на америчком савезном законодавству. У јулу 2017. године, Невада је постала девета држава САД-а, која дозвољава употребу марихуане за рекреативне сврхе. Рекреацијска употреба дрога укупно је дозвољена на Аљасци, Калифорнији, Колораду, Мејну, Масачусетсу, Орегону, Вашингтону, али иу округу Колумбија. Употреба канабиса у медицинске сврхе је дозвољена у 20 држава.

Међутим, пошто неке државе још нису легализовале употребу марихуане у било ком облику, на савезном нивоу то остаје кривично дело. Заборављавање путника може довести до његовог заточења од стране полиције на аеродрому Маккаран и дугим истражима, да ли је прекршио закон или једноставно заборавио. Сада путник може испразнити своју забрињавајућу савест тачно пре лета. Тако добије још једну прилику да се отараси канабис тик испред лета, без присиљавања да пуши пре него што одлети или покуша дати марихуану првом ухваћеном у вид путнику, који путује у Лас Вегас.

Градска управа се неће зауставити тамо. Планирано је проширење мреже таквих канти за веће удобности путника. Ова иновација је такође била заинтересована за државне власти. Исти „амнестирани“ канти планирају да се испоручују на аеродрому Рено Тахое иу аутобусној станици Лас Вегас.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here