Председнички избори у Црној Гори

65

Седми предсједнички избори од тренутка успостављања вишепартијског система у Југославији биће одржани у Црној Гори ове године. Председник Скупштине Иван Брајовић расписао је председничке изборе за 15. април.

У овом тренутку само један кандидат је регистрован у ДИК Црне Горе: председник Странке за истину и помирење Хазбија Калаћ. Ниједан кандидат није регистрован ни од стране владајуће коалиције нити од опозиције, нити од стране ванпарламентарних странака. Номинације морају бити достављене до 26. марта и захтевају подношење 7932 потписа присталица за њихову регистрацију.

Ипак, неке од странака већ су најавили који ће кандидат бити номиниран за председничке изборе. Тако од стране „Праве Црне Горе“ номинован је Марко Милачић, „Уједињена Црна Гора“ предстаља Горана Даниловића, а Социјалдемократска партија представила је прву кандидаткињу у историји Црне Горе Драгињу Вуксановић. „Српска коалиција“ покушавала да представила свештеника Жељка Ројевића, који одбио ову номинацију.

Истовремено, изненађујућа тишина и даље држи партије владајуће коалиције и опозиције. Сматра се као највероватнији кандидат Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић још није учествовао у предсједничкој трци, а опозиционе странке расправљају о могућности предлагања једног представника од њих.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here