Противници ДПС-а заједно у другом кругу?

20

НА предстојећим председничким изборима четири кандидата из опозиције „удариће“ на једног кандидата ДПС 15. априла. Посвађана и подељена опозиција могла би се ујединити једино у случају да дође до другог круга избора.

Из Демократске Црне Горе јуче је стигла порука да је Младен Бојанић једини представник опозиције и да је због тога „беспредметно слушати многобројне изговоре, трикове и уцене, са циљем да наводни опозиционари не подрже заједничког председничког кандидата опозиције“. Међутим, тако не мисли кандидаткиња СДП Драгиња Вуксановић, која тврди да Младен Бојанић (кандидат ДФ, Демократа и УРЕ) не може бити нестраначки кандидат на председничким изборима, јер је његово досадашње политичко деловање дефинисано јасним ставовима блиским политици Демократског фронта.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вуксановић: Бојанић не може бити кандидат целе опозиције

– Бојанић има подршку дела опозиције, а не уједињене опозиције. Дакле, он није кандидат целокупне опозиције, а нарочито не грађанске – поручила је Вуксановићева.

Из Грађанског покрета УРА позвали су социјалдемократе Ранка Кривокапића да покажу политичку ширину и одговорност према грађанима Црне Горе и повуку председничку кандидатуру Драгиње Вуксановић.

Драгиња Вуксановић

– СДП је јасно и недвосмислено казао да ће, у случају постизања опозиционог договора, дати кључни допринос да тај договор заживи – казао је Филип Аџић (УРА). – Младен Бојанић јесте нестраначка личност и представник грађанске Црне Горе, без обзира на различите профилације политичких партија које су подржале његову кандидатуру. Он никада није сарађивао са ДПС и доказани је опозиционар који ће поштовати Устав Црне Горе. Победа кандидата опозиције највећи је интерес Црне Горе и сви из опозиције морају бити посвећени томе.

Да ће грађани Црне Горе бити у прилици да се током кампање упознају са свим детаљима који су им потребни за доношење исправне одлуке, уверен је Младен Бојанић.

– Избор је пред њима – зауздати власт и зауставити аутократију или себе и своје најближе препустити на милост и немилост незајажљиве владајуће клике – поручио је Бојанић.

Председнички избори су, по оцени Праве Црне Горе, унапред жртвовани због једнократних политичких интереса, такозване председничке коалиције коју чине и УРА, ДФ и Демократе. Управо је јуче Марку Милачићу (лидеру Праве Црне Горе) ДИК потврдио председничку кандидатуру. Пре њега то је учињено привреднику Василију Миличковићу и председнику Странке правде и помирења у Црној Гори Хазбији Калачу.

Младен Бојанић

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: До другог круга у више колона

„Оверу“ кандидатура чекају Горан Даниловић (Уједињена Црна Гора), Драгиња Вуксановић (СДП), економиста Младен Бојанић, професор др Ђорђије Блажић и физичар Драган Хајдуковић. ДПС ће свог кандидата, како је најављено, одредити ове седмице. Кандидатура за председника државе мора бити подржана са најмање 7.993 потписа, а рок за предају кандидатура је 26. март.

Извор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here