Подгорица: Играоница у храму

24

При Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици почела је са радом прива црквена играоница на овим просторима.

На велику радост верног народа, многобројне деце и свештенства митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије освештао просторије Дечијег сабиралишта – играонице при Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици. Играоница је освештана у присуству свештеника и великог броја деце, која најлепше и најздравије одрастају кроз игру, саопштено је из Митрополије црногорско – приморске.

Митрополит је казао да је играоница намењена свој деци овога града и да за њу посебну благодарност дугујемо оцу Драгану, али и донаторима. Митрополит је деци испричао предање о цару Давиду када је био дете, након чега су деца ушла да се играју у освештаној играоници. Тако је и званично отворена прва црквена играоница на овим просторима, чији је управник протођакон Владимир Јарамаз.

Дечија играонице при Саборном храму у Подгорици, изграђена је и реализована благословом митрополита Амфилохија, а идејом и решењем протојереја-ставрофора Драгана Митровића, старешине Саборног храма а захваљујући труду и помоћи многих људи, добротвора, кажу из Митрополије.

Извор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here