Црногорци казну служе и у школама

38

ОД 272 осуђених на друштвено користан рад, чак њих 212 је радило у основним школама, подгоричком дому здравља, барској општој болници, Црвеном крсту, бјелопољском Дневном центру за децу са сметњама у развоју и Агенцији за становање, на тај начин издржавајући своје казне!

Ове податке саопштили су из Министарства правде, уз подсећање да је 2017. највише Подгоричана (47) радило у неком од предузећа и установа које имају меморандум са ресорним министарством. И 33 Никшићана било је ангажовано на друштвено корисном раду, следе 22 Беранца, 18 Барана, 17 Новљана, 16 Цетињана, 11 Бјелопољаца, по осам Улцињана, Будвана и Плављана, шест Даниловграђана, пет Которана, четворо из Мојковца, троје из Андријевице и по један Плужињанин и Рожајац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ – Штићеници шију уникатну одећу

Према закону рад у јавном интересу не може бити краћи од 60, нити дужи од 360 сати, и одређује се за време које не може бити краће од 30 дана, нити дуже од шест месеци, уз највише 60 радних сати у току једног месеца.

Законом је такође предвиђено да осуђеници који су запослени обављају рад у току слободног времена, а незапослени у било које време.

У случају да осуђеник не изврши део или све сате рада у јавном интересу, казна му се замењује затворском. У том случају сваких започетих 60 сати рада у јавном интересу замењује се казном затвора у трајању од месец дана.

Извор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here