ВИДЕО САСЛУШАН ФУДБАЛСКИ СУДИЈА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Обрадовић остаје у притвору!

27

ФУДБАЛСКОМ судији Срђану Обрадовићу данас је после саслушања у Новом Саду одређен притвор до 30 дана. Такву одлуку судија је донео на предлог тужиоца Посебног одељења за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, по чијем налогу је пре три дана делилац правде на травнатом терену и ухапшен у Јагодини.

Арбитар који се сумњичи да је злоупотребио службени положај пред тужиоцем је изнео своју одбрану у присуству чак три браниоца која је ангажовао, а притвор му је одређен због опасности да би боравком на слободи могао да утиче на сведоке и даљу истрагу која следи поводом спорне фудбалске утакмице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: „НОВОСТИ“ УЗАЛУД ПОКУШАЛЕ ДА ЧУЈУ КОМЕНТАР ПРЕДСЕДНИКА ФСС: Кокеза само ћути

Према незваничним сазнањима, Обрадовић је пред тужиоцем порицао да је починио дело за које се терети и навео да није фаворизовао домаћине меча, фудбалере суботичког Спартака. Шта је још рекао, засад нико не жели да каже, истичући да се у овој фази поступка не може износити више детаља, јер предстоје саслушања сведока и одређена вештачења.

Он је претходно у полицији, како сазнајемо, такође све негирао, а наводно се правдао да је случајно направио грешку када је досудио пенал за Спартак на недељној утакмици са Радничким из Ниша.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђуровић верује да полиција није привела судију Обрадовића без праћења и сазнања: Сам је себе одлукама довео под сумњу

Обрадовићево саслушање у новосадском тужилаштву је трајало неколико сати, а на њега је доведен из Јагодине, где је пре три дана и ухапшен по налогу новосадског Вишег јавног тужилаштва. После саслушања, фудбалски судија је из зграде новосадског суда одведен у притвор Окружног затвора на Клиси.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УЕФА: Није било сумњивих уплата на меч Спартак – Раднички

Обрадовић се, подсећамо, сумњичи да је на недљној фудбалској утакмици у Суботици између Спартака и нишког Радничког искоришћавањем свог службеног положаја фаворизовао домаћи тим и тако га ставио у повољнији положај у односу на противника. Дерби на суботичком стадиону завршен је победом домаћина с резултатом 2:0. Обрадовић је, наводно, досудио играње руком, иако је лопта играчу гостујућег тима прошла кроз ноге.

Извор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here