Форум средњих стручних школа тражи мање разлике у платама директора и професора

55

Форум средњих стручних школа одржао је данас перформанс „Шарчевићу, мамац окачи о прамац” и затражио од министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића да не прави велике разлике у платним разредима између професора и директора школе.

У писму које ће предати министру, Форум је навео да ће разлике у платним разредима, које су оценили као неосноване, између директора и запослених у школи неоправдано реметити односе у колективима.

Форум је навео да директор због одговорности и треба да има већу плату, али не онолику колику предвиђају платни разреди, према којима су професори стављени у осму, а директори школа у 11 платну групу.

„Рачунамо да ћете размислити куда ће нас одвести ове разлике”, наводи се у писму, а министар се позива и да стручне сараднике и секретаре школа пребаци у исту платну групу у којој су и професори.

На перформансу професора били су постављени штапови за пецање и човек који је представљао „отказ”, како су навели „најпознатијег пецароша”. Поред тога учесници су носили транспаренте „Гасимо школе! Гасимо одељења! Гасимо државне школе! Бистро министре” и „Шарчевићу мамац окачи на прамац”.

Такође током перформанса било је и музичког и рециталског дела. (Бета)

Извор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here