Путин примио Нурмагомедова: Ако нас нападну споља, сви можемо да скочимо као ти

14

МОСКВА – Председник Русије Владимир Путин примио је данас ММА борца Хабиба Нурмагомедова и честитао му на одбрани титуле у лакој категорији ултимат фајта и победи против Ирца Конора Мекгрегора.

Председник Русије Владимир Путин упоредио је Русију с великом, сложном породицом у којој се свашта дешава и која је спремна да одговори на сваки напад споља.

Путин је са спортистом разговарао о последњој борби која је окончана скандалом и рекао да се нада да ће тај догађај бити позитивно разрешен. У разговору је учествовао и отац дагестанског спортисте Абдулманап Нурмагомедов. 

„Шта год да се овде догоди, морају се, наравно, избегавати крајности, не смеју се дозвољавати никакви скокови. Треба тежити узајамном разумевању. Имамо велику и веома разнолику породицу. И наравно, свашта се у породици догађа, али ми никада не дозвољавамо себи да излазимо из неких оквира. Међутим, ако нас нападају споља, онда, наравно, не само ти — сви ми можемо тако да скочимо“, рекао је Путин, али је уз осмех додао да је боље да до тога не долази.

Путин је нагласио да је Нурмагомедов решио главни задатак — победио је достојанствено и убедљиво. 

Током сусрета с руским председником руски борац је нагласио да очекује праведну истрагу.

„Понашао сам се достојанствено. Међутим, неке моменте, наравно, нисам могао да контролишем. Због тога што су се током борбе настављале провокације. Надам се да ће суд решити случај у нашу корист“, рекао је Нурмагомедов, преноси Спутњик.

Путин је на то одговорио да провокације на рингу имају своје разлоге, а да људи у Русији то разумеју.

„То је рађено специјално да би се изгубила контрола, да би се добила нека предност током борбе… Желим да кажем да се надам да ће то разумети и твоји противници и да ће се решити у цивилизованом и спортском кључу“, рекао је руски председник. 

Извор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here