НАЧЕЛНИЦИ ТРИ ОПШТИНЕ ПОРУЧИЛИ: Комшићу, ниси добродошао!

16

Како пише портал Клиx.ба, први је био начелник Груда Љубо Гризељ, који каже да Комшић, због начина на који је изабран, није добродошао у ту општину и да су Хрвати у свим општинама и градовима у којима су већински народ изабрали свог члана Председништва, односно лидера ХДЗ БиХ Драгана Човића.“Жељко Комшић је трећи пут узурпирао оно што му не припада и не треба да долази јер ми нисмо спремни да му изразимо званичну добродошлицу. Он није легитимни представник Хрвата Босне и Херцеговине, тако ни општине Груде. За нас је то, на основу 90,82 посто воље бирача општине Груде, Драган Човић и њему ћемо првом приликом изразити најсрдачнију добродошлицу“, поручио је Гризељ, реагујући на најаву Комшића да ће обићи све општине у БиХ којима живе Хрвати.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Комшић оптужио врх Хрватске за политичку агресију на БиХЊегов пример следио је и начелник Чапљине, Смиљан Видић, који је изразио жаљење што Бошњаци још једном на овакав начин понижавају Хрвате.“Истовремено смо и жалосни што је још једном изабран за члана Председништва из хрватског народа кандидат који нема никакву подршку Хрвата у БиХ. Као такав није добродошао у наш град. Оваквим избором један део Бошњака је покушао да направи штету Хрватима и Босни и Херцеговини. Хрватима штету нису нанели, али БиХ јесу, имали смо као народ и раније великих изазова, али смо их вођени ХДЗ-ом БиХ знали и успели савладати, тако ће бити и сада“, изјавио је Видић.Након њих поруку да Комшић није добродошао у Посушје послао је председник те општине Бранко Баго.Бако изборни резултат за чланове Председништва тумачи као да су Бошњаци добили два члана у том телу, па поручује да „едан од двојице новоизабраних бошњачких чланова Председништва Босне и Херцеговине“ Жељко Комшић није добродошао у Посушје.“Особа која из дана у дан ради на деконститутивности Хрвата у БиХ, која кокетира са својом националности зависно од тренутних потреба и која је по трећи пут бошњачким гласовима узурпирала место члана Председништва БиХ из хрватског народа не може да представља хрватски народ у Босни и Херцеговини и никада неће бити добродошла у наше Посушје“, рекао је Баго.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Комшић: Порука за све Хрвате – ја сам ваш председник!Он каже и да је на овим изборима Посушје јасно рекло ко је члан Председништва БиХ из хрватског народа, односно да је то Драган Човић.“Скоро 90 посто бирача дало је подршку Драгану Човићу и политичким странкама окупљеним око Хрватског народног сабора. Одлучно и храбро стојимо уз ХНС и председника Човића у даљој борби за равноправност и конститутивност Хрвата у Босни и Херцеговини. Будимо истрајни у залагањима за праведна, логична и уставна законска решења изборног процеса како би у што скоријем року превазишли ову аномалију која омогућава бројнијем народу да мајоризиује малобројнији бирајући му представнике“, навео је Баго у саопштењу достављеном медијима.Због избора Жељка Комшића за члана Предсједништва БиХ из реда Хрвата данас је у Мостару најављена протестна шетња, када ће учесници протеста испред Канцеларије хрватског члана Председништва палити свеће.

Извор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here