Ураган Мајкл разорио Мексико Бич на Флориди

12

ПАНАМА СИТИ – Спасилачки тимови почели су потрагу за преживелима на северозападу америчке савезне државе Флориде после удара разорног урагана Мајкл који је однео или оштетио бројне домове.

Припадници америчке војске пронашли су у туристичком месту Мексико Бич 20 особа које су јуче преживеле директан удар урагана, изјавио је гувернер те савезне државе Рик Скот.

Приступ Мексико Бичу веома је отежан пошто су путеви блокирани обореним дрвећем, далеководима и остацима рушевина, наводи Асошиејтед прес. На снимку из хеликоптера Си-Ен-Ена види се разорено место с око 1.000 становника, у којем је ураган однео читаве блокове кућа у близини обале, остављајући за собом једино бетонске плоче у песку.

(Фото АП)

Пред удар урагана у Мексико Бичу била је наређена обавезна евакуација, али су неки грађани одлучили да сачекају олују. Услед налета урагана Мајкл, у савезним државама Флорида, Џорџија, Јужна и Северна Каролина и Алабама без струје је остало више од 900.000 домаћинстава и предузећа, од којих је половина на Флориди.

Ураган Мајкл, олуја четврте категорије, погодио је јуче северозападну обалу Флориде брзином ветра од 250 километара на час, преноси Бета.

(Фото АП)

Трећи најјачи ураган који је захватио континентални део САД ослабио је рано јутрос и прешао у категорију тропске олује, али и даље доноси јаке кише и ветрове на југоистоку Сједињених Држава.

Извор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here