Хитна писма премијерима свих земаља о понашању Приштине

7

Премијерка Ана Брнабић данас је на седници Владе затражила да се у најкраћем могућем року припреми текст писма које ће она у име Владе упутити председницима влада свих земаља на свету, а којим ће указати на одлуке и понашање Приштине којим се угрожавају мир и стабилност у региону.

Влада Србије, како се наводи у саопштењу за медије, писмима жели да скрене пажњу и упозори појединачне земље на кршење свих постигнутих договора, регионалних иницијатива и међународних споразума, а чиме Приштина „намерно и директно урушава атмосферу дијалога”, јавља Глас Балкана.

Све се то догађа, како се наводи, у тренутку када Србија улаже максималан напор за интензивирање дијалога, а у циљу дугорочног мира, стабилности и просперитета за све становнике овог дела Европе. Председница Владе је нагласила неопходност да се комуникација са свим партнерима широм света појача како би сви били свесни комплексности ситуације у којој Србија води дијалог, а чиме би се на најдиректнији начин дала пуна подршка напорима председника Александра Вучића и обезбедила што већа сигурност за наш народ на Косову и Метохији.

Извор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here