ФСС ПОД НАДЗОРОМ: Упозорење УЕФА због процеса лиценцирања клубова

6

ДИСЦИПЛИНСКА комисија је оштро упозорила фудбалске савезе Србије, Казахстана и Албаније због неправилности у процесу лиценцирања домаћих клубова за европска фудбалска такмичења. Ово тело европске куће фудбала је због тога потписало споразум са ФСС у вези са примењивањем одредби из правилника УЕФА о лиценцирању.

У оквиру тог споразума предвиђена је могућност да УЕФА задржи одређена новчана средства која ФСС добија из Ниона током поступка лиценцирања наших клубова за такмичења у организацији европске куће фудбала. И то за сезону 2018/2019. и сезону 2019/2020. у износу од 50.000 евра за сваку сезону.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДИСЦИПЛИНСКА КОМИСИЈА БЕЗ МИЛОСТИ: Драган Антић 15 месеци ван фудбала!

Како „Новости“ сазнају, проблем на релацији УЕФА – ФСС је настао још средином прошле године када је била једна од последњих ревизија услова лиценцирања, када је и поред обавезе да ће извршити сва своја дуговања, фудбалски клуб Војводина ипак остао дужан новац фудбалеру из Гане Стивену Апији. Овај споразумом између ФСС и УЕФА је у суштини средство којима се склапа договор између даваоца лиценце (ФСС) и УЕФА и као такав не представља никакву новост, већ је он и раније био склапан са великим бројем националних савеза и са неким до најпознатијих клубова. Овај споразум се односи на такозвани специјални режим под којим ће се ФСС налазити у следеће две сезоне лиценцирања.

Нема сумње да је ово један од најдрастичнијих примера како функцонишу прецизни прописи са кровним организацијама као што су УЕФА и ФИФА. Више је него очигледно да се тамо не толерише ниједан дан, а камоли месец или више месеци било каквих кашњења у дуговањима према играчима или клубовима.

Извор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here