Вучић: Нећемо водити рат због једне заставе

7

Председник Србије Александар Вучић каже да ће ићи Париз на свечаности поводом стоте годишњице победе у Првом светском рату упркос „придикама и сољењу памети” због косовске заставе.

Истакао је да је његов посао да реално сагледа ствари, а реалност је да наша земља мора да ради са Француском и Немачком, које су признале Косово пре 10 година. Вучић, који учествује на самиту Европске народне партије у Хелсинкију, оценио је и да је уочљив тренд јуначења у Србији и да му и неки министри „соле памет” шта треба да ради поводом питања Париза и заставе, као и политичка јавност бившег режима, која држи придике како треба да „ишамара све од Макрона до свих осталих у Европи”.

„Мој посао је да на реалан начин сагледавамо ствари. Лако ми је да кажем ’ајмо да се шамарамо, бићу јачи од вас’. Али хоћу да гледамо како да направимо бољу позицију за Србију и бољу економску будућност за нашу децу, а ти који би причали да би неког ударали мањи су од маковог зрна пред странцима. Ја сам био једини политичар који је био против Бриселског споразума када су тражили улазак Косова у УН и да Приштина преузме регионалну полицију, а сада део оних који би то прихватили мени соли памет”, навео је Вучић.

Како каже, сваки његов погрешан напад на Француску, Немачку, САД, Кину био би тежак ударац за Србију. „Да ли треба да не разговарам са Ангелом Меркел? Знате ли колико малих земаља чезне да се сретне са председником Емануелом Макроном или канцеларком Меркел. Вратите се у живот и реалност”, поручио је Вучић и додао да Србија мора да ради са Француском и Немачком, иако су признале Косово.

„Хоћете ли председника који би водио рат због једне заставе, која је била ту и пре пет и десет година. Сваки пут на сваком састанку са нашим људима било је заставе. Је л’ треба да уђем у Нотр Дам и узмем шипку да скинем заставу?”, упитао је Вучић и закључио да се треба запитати шта се тражи од председника.

Најавио је да ће наредних дана, на састанцима које ће имати, говорити о позицији Србије према КиМ, према региону, економским успесима Србије, али и да све то није довољно, те да морамо бити богатији због чега нам треба више инвестиција. Како је рекао, он до сада никада и нигде није обрукао нашу земљу и увек је водио рачуна о интересима Србије, „а они којима се то не свиђа нека нађу неког новог ко би их лагао да смо јачи од Француске и Немачке”.

„Телеком” није јавно предузеће и мора да се понаша одговорно на тржишту, а Драган Ђилас и Драган Шолак желе да га униште како би имали потпуни монопол у Србији, оценио је Вучић и додао да је „Телеком” акционарско друштво у којем и држава има одређени удео. Истакао је да се „Телеком” на тржишту такмичи са СББ, највећим кабловским оператером Драгана Шолака, у коме, како је рекао, и Ђилас има велике интересе због продаје „Дајрект медија” и сопствене зграде. Каже да му је најглупљи коментар био тај да кабловски оператер „Коперникус” вреди више од ПКБ. „Нисам ја дао ’Коперникусу’ да то кошта 200 милиона, то је ’Коперникус’ у њихово време направио вредност да кошта 200 милиона”, рекао је Вучић.

Опозиција је решила да не изађе на локалне изборе јер у Дољевцу, Кули и Кладову нема уопште своје чланове, казао је Александар Вучић. Њих, како је рекао, и не интересује народ који тамо живи, а реч је, додао је, о странкама које у тим местима, свих 20 заједно с појачањима, немају никога.

Приметивши да се опозицији „свиђају Лучани”, јер су тамо били јаки увек, зато што је Саша Јанковић на изборима тамо добио око 23 одсто гласова, Вучић је рекао да управо зато рачунају да су тамо Двери јаке и да ће тамо да добију велики проценат. Додао је да су свесни да у другим местима имају нула одсто гласова.

 

Извор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here